ČITANKA ČABARSKOG KRAJA” PREDSTAVLJENA U “MATICI HRVATSKOJ

Na Prvom festivalu knjige Matice hrvatske, u samoj Matici, u Zagrebu, predstavljeno je ove subote, nakon domicilne promocije početkom lipnja, uistinu impresivno djelo “Čitanka čabarskog kraja”, kao vrhunac jednako impresivne volontersko-altruističke izdavačke karijere prof. Ivana Janeša, pod čijim je vodstvom i još puno više trudom čabarski ogranak Matice dosad objavio već stosedam vrijednih zavičajnih knjiga.

Čitanka čabarskog kraja kompendij je povijesnih zabilježbi Čabra i njegova okruženja, zbornik dokumenata, fotografija i svakovrsnih drugih priloga, kojih je toliko da ih je bolje predstaviti slikom nego riječju, jednako zanimljiv i informativan koliko i monumentalan, uz znamenitu monografiju Gorski kotar, Goranske mirove Nade Glad i Povijest grada Čabra Slavka Malnara svakako spada u red najznačajnijeg što je o dragom goranskom kraju dosad objavljeno.

Čitanku su u Matici predstavili njezina recezentica, akademkinja Željka Ćorak i sam autor, prof. Ivan Janeš a posjetitelji Prvog festivala knjige Matice hrvatske na štandu čabarskog ogranka bili su u prilici steći i druga izdanja tog zapravo nevjerojatno agilnog i uspješnog ogranka Matice!

Iskrene, srčane čestitke na trudu i rezultatima i također veliko, ogromno hvala!📚